Izdelava lutk, prijaznih čarovnic po naročilu

Preganjajo tatove in strahove, prinašajo srečo …

 

Jana Stržinar vam prijazno, dobro čarovnico izdelam v vaših najljubših barvah ali podobno kateri izmed predstavljenih spodaj na slikah, vendar nikoli nobene enake - unikatno, samo vašo, eno in edino.

 

 

PRIJAZNE ČAROVNICE IZ MAVRIČNE DEŽELE

Mavrično deželo so prijazne čarovnice skupaj s škrati in palčki zgradile takšno, da so v njej lahko brez skrbi dobre. Sestavljajo nove čarovnije in jih zapisujejo v nove čarovniške knjige dobrih čarovnij, s katerimi bodo spremenile in polepšale svet. Ob pomoči palčkov in škratov prijazne čarovnice živijo v lepih urejenih hišicah in v deželi, ki je res mavrična in prijazna. Ker so tudi same rade lepe in urejene, se pogosto preoblačijo, spreminjajo barvo las in svoj videz nasploh.

Najpomembnejša med njimi je ČAROVNICA MODRA, ki se spozna na veliko modrih stvari, pa tudi njena najljubša barva je modra. Za dobre čarovnice ureja nove čarovniške knjige in zbira dobre čarovnije vseh prijaznih čarovnic, coprnije zlobnih coprnic pa spreminja v pravične čarovnije. Za vse zlobne coprnice, ki bi se rade spremenile, je ustanovila tudi coprniško šolo. Čarovnice neprestano opozarja, da je njihova naloga raziskovati skrivnosti narave in ohranjati njeno lepoto, ne pa biti zlobne.

Ker pa si Čarovnica Modra želi, da bi bili na svetu vsi srečni in zadovoljni, je pričarala Modri svet čarobnih tančic, kjer se zbirajo sanje in želje. Izpolnjuje jih s pomočjo mavričnega prahu Mavričnega škrata; samo tiste, ki so se oblikovale iz lepih misli ljubezni, vse mračne želje pa zavrže in jih zakuri v svoji peči, da se ne bi mogle več vrniti v Modri svet.

 

 

Med prijaznimi čarovnicami iz Mavrične dežele je pomembna in tudi zelo zaposlena ČAROVNICA ZELENA, saj v pravljičnih predstavah Mavričnega gledališča najpogosteje nastopa. Sestavlja namreč nove čarovnije za čiščenje vseh vrst umazanije v naravi in z njimi čisti reke, jezera in ribnike. Tudi ona je nekoč živela med zlobnimi coprnicami, a nikoli ni hotela postati kakor one: grda, zlobna in nemarna, in tudi zlobnih čarovnij ni nikoli uporabljala, ampak samo dobre. Ko so coprnice odkrile, da v naravi uporablja samo dobre čarovnije in da se rada oblači v lepe obleke, so jo izgnale.

Palčki so ji v Mavrični deželi zgradili novo leseno hišico, okoli katere je posadila vse polno rožic in zdaj v njej v miru sestavlja nove drugačne čarovnije, za čiščenje vseh vrst umazanije. Čarovnica Zelena ima zelo veliko dela, saj je v naravi vsepovsod mnogo smeti in le redke vode so še čiste … Vsega dela ne more opraviti sama, zato je nekatere najlepše rožice iz svojega vrta začarala tako, da lahko hodijo in ne bodo nikoli ovenele. Naučila jih je tudi nekaj lažjih čarovnij, da ji pomagajo pri čiščenju umazanije v naravi … Ker pa rožice zanima predvsem lepota in ker hoče vsaka biti najlepša, tudi one zelo rade spreminjajo svoj videz. Nikoli pa ne morejo spremeniti barve svojih cvetnih listov.

ČAROVNICA BRINA vztraja med zlobnimi coprnicami, v grdi razmajani bajti, čeprav je tudi ona dobra in prijazna. V resnici je njena hišica grda le od zunaj, saj je notri vedno urejena in pospravljena. Brina pomaga vsem čarovnicam, ki bi bile rade dobre in drugačne. Veliko se zadržuje v Mavrični deželi, kjer pogosto obišče čarovnico Modro, ji pomaga pri urejanju knjig in ji prinaša sveže novice o vsem, kar se dogaja med zlobnimi coprnicami.

ČAROVNICA KARMELINA je nekoč živela v grdi razmajani bajti med zlobnimi coprnicami. Njo so izgnale, ker so odkrile, da nosi hlače. Palčki so ji zgradili novo moderno hišico, v kateri je vse polno ogledal. Postala je modna kreatorka in obiskuje modne revije po vsem svetu. Ker veliko potuje, še vedno najrajši nosi hlače.

Med prijaznimi čarovnicami skupaj s ČAROVNICO KLOBUČKO, ki izdeluje klobuke, skrbita za modo in ustvarjata oblačila za vse prijazne čarovnice.
Klobučki so palčki zgradili hišico v obliki velikega čarovniškega klobuka. Namesto rož je okoli hišice posadila klobuke, ki jih prijazne čarovnice uporabljajo za enkratno uporabo. Klobuki so poleg lepih oblek med prijaznimi čarovnicami nasploh zelo pomemben del garderobe, zato obe prijazni čarovnici uživata tudi velik ugled.

ČAROVNICA RIA živi v hišici v obliki trinadstropne čokoladne torte, kjer peče kolače, torte in piškote. Njena peka je zelo cenjena. Pred njenim domom je zato vedno gneča. Čeprav ji pomagajo živali, se zgodi, da vsega dela ne zmore. Takrat piškote kar začara in z njimi zasuje vso Mavrično deželo, potem pa nekaj dni počiva.

ČAROVNICA KARLINA se je naselila v gozdni hišici palčkov, kjer skrbi za gozdne živali in jim pomaga ... Spozna se na mnoge skrivnosti narave in zelo veliko ve o zdravilnih učinkih najrazličnejših rastlin.

 

Če bi radi izvedeli še kaj več o prijaznih čarovnicah iz Mavrične dežele, kako so jo zgradile, kdo vse jim je pri tem pomagal; poznali še druge prijazne črovnice: modno kreatirko, Karmelino, Klobučko in njene čarobne klobuke, Violo z njeno čarobno glasbo v hišici,  ki je kot velikanski glasbeni inštrument …

poiščite v knjižnici pravljični roman MAVRIČNI SVET LJUBEZNI.
Imajo ga vse knjižnice v Sloveniji in tudi nekatere osnovne šole.

 

Za  vsa morebitna vprašanja, informacije o predstavah, naročilu čarovnice pišite na jana@mavricnogledalisce-zavod.si

 

PRIJAZNE ČAROVNICE POSLOVNEGA VIDEZA